Wij gaan weer open!
 

De praktijk wordt momenteel weer opgestart. In verband met drukte kunt u een afspraak maken voor data vanaf 14-5. Tijdelijk zijn er gewijzigde werktijden met op bepaalde dagen mogelijkheden buiten de reguliere werkweek. De afspraakmogelijkheden zijn desondanks beperkt omdat er per afspraak meer tijd gereserveerd wordt i.v.m. preventie Corona.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?

U mag altijd contact met mij opnemen via:

info@mondhygienistzoetermeer.nl of whatsapp via 0641977866.

Ik beantwoord uw vragen graag.

Gingivitis behandelen bij José Weimar - Mondhygiënist te Zoetermeer

Gezond tandvlees bereiken we samen 

Tandvlees hoort mooi roze te zijn en niet te bloeden als u het aanraakt met de tandenborstel of met een tandenstoker, maar helaas is dat niet altijd het geval. Is uw tandvlees roder van kleur, gezwollen of bloedt het sneller tijdens het tandenpoetsen? Dan heeft u last van gingivitis: ontstoken tandvlees. Gelukkig is het goed te behandelen en helpt José Weimar - Mondhygiënist te Zoetermeer u graag.

Het ontstaan van gingivitis 

Een ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën in de tandplak. Tandplak is een zacht, wit en kleverig laagje dat na verloop van tijd verkalkt tot tandsteen. Het tandvlees raakt hierdoor geïrriteerd en zal ontstekingsverschijnselen gaan vertonen: roodheid, zwelling en bloeding bij het poetsen of tandenstoken. Een tandvleesontsteking heet ook wel gingivitis.

Herken gingivitis op tijd

Ontstoken tandvlees is niet altijd duidelijk zichtbaar, maar wel voelbaar. U kunt het bijvoorbeeld herkennen aan:

Wanneer u blijft rondlopen met ontstoken tandvlees zonder dat u het laat behandelen door de mondhygiënist, kan een tandvleesontsteking van oppervlakkige aard zich verder uitbreiden naar het onderliggende kaakbot. We spreken dan van parodontitis: de afbraak van vezels en kaakbot. Eenmaal afgebroken kaakbot kan zich niet meer herstellen. Het is dus van belang dat u zich tot een mondhygiënist wendt als u merkt dat uw tandvlees bloedt bij het poetsen of tandenstoken.

José Weimar - Mondhygiënist te Zoetermeer helpt u gingivitis te bestrijden

Ik help u graag ontstoken tandvlees te voorkomen en te genezen met advies over het gebruik van de juiste tandenborstel, tandpasta, floss en ragers en met mijn professionele gebitsreiniging. Om daarna uw mondgezondheid te blijven waarborgen maak ik graag met u een periodieke afspraak. Die nazorg kan plaatsvinden op 3, 4, 6 maandelijkse of jaarlijkse basis. De frequentie hangt af van de interval die úw gebit nodig heeft op basis van het protocol van behandelnoodzaak.

Wilt u zich inschrijven als patiënt en een afspraak maken bij José Weimar - Mondhygiënist te Zoetermeer? Stuurt u dan een mail naar info@mondhygienistzoetermeer.nl of belt u naar 079-3436506. Mogelijk treft u de voicemail tijdens werktijden, maar als u inspreekt bel ik u zo snel mogelijk terug. U kunt het beste bellen op dinsdag- en donderdag tussen 17 en 18 uur.

 

KRM Kwaliteitsregister mondhygiënisten  NVM Mondhygiënisten   Kwaliteitsregister

Mw. J.M. Weimar - mondhygiënist:

e-mail: info@mondhygienistzoetermeer.nl

Let op! Wij zijn vanaf heden niet meer bereikbaar via: josephweimar@gmail.com

Tel: 079-3436506

Bredewater 16, 2715CA Zoetermeer | Zie ook toegankelijkheid en parkeren

Sitemap

Mondhygiëniste Zoetermeer José WeimarJosé Weimar
Mondhygiënistenpraktijk

Mondhygiënist Zoetermeer José Weimar

De praktijk is verhuisd naar Bredewater 16 in Zoetermeer.

Mondhygiëniste Zoetermeer, José Weimar