PARODONTITIS
José Weimar
Mondhygiënistenpraktijk
KwaliteitsRegister Mondhygiënisten
NVM-mondhygiënisten
Kwaliteitsregister Paramedici

Parodontitis behandelen bij José Weimar - Mondhygiënist

Parodontitis

Trekt uw tandvlees terug, lijkt het alsof uw tanden 'langer' worden of gaan uw tanden losser staan? Dit zijn verschijnselen die bij parodontitis horen. Hierbij heeft u vaak geen pijnklachten, maar heeft u misschien wel het gevoel dat er iets niet goed gaat, omdat het tandvlees makkelijk bloedt en de tanden wat wiebelig zijn of gevoelig worden doordat het tandvlees wat terugtrekt en de worteloppervlakken deels bloot komen te liggen.

Ontstaan van parodontitis

Wanneer u een tandvleesontsteking heeft (dat noemen we ‘gingivitis’), kan deze zich ongemerkt dieper uitbreiden naar het kaakbot rondom de tanden en kiezen. Het bot lost dan langzaam op zonder dat u dit direct voelt of zonder dat het pijn doet, waardoor er ruimte vrijkomt voor nog meer tandplak dat zich dan onder het tandvlees ophoopt. Deze tandplak kan verharden tot tandsteen, waardoor het proces van botafbraak ongemerkt verder gaat. Het proces van afbraak van kaakbot en vezels wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het is belangrijk dat u zich daarvoor laat behandelen. José Weimar - mondhygiënist is daartoe opgeleid.

Hoe weet u of u parodontitis heeft?

Het is lastig om bij uzelf vast te stellen of u parodontitis heeft. Bij parodontitis komen namelijk vrijwel geen pijnklachten voor. Wel kan parodontitis voor de volgende klachten zorgen: rood, opgezwollen tandvlees dat bloedt bij het tandenpoetsen, vieze smaak in de mond of slechte adem en loszittende gebitselementen. De mondhygiënist kan door een tandvleesonderzoek vaststellen of u parodontitis heeft.

Wat zijn de gevolgen van parodontitis?

Wanneer uw tandvlees zich gaat terugtrekken komen de wortels gedeeltelijk bloot te liggen, waardoor uw tanden erg gevoelig kunnen zijn bij het poetsen of bij het nuttigen van koude of warme dranken. Kaakbot dat is afgebroken, kan zichzelf niet meer herstellen. Wanneer u te lang blijft lopen met parodontitis kan er zoveel kaakbot afslijten dat de tanden en kiezen los gaan zitten en zelfs kunnen uitvallen.

Hoe kunt u dit voorkomen?

Het is zeer belangrijk om uw tandvlees gezond te houden. Wanneer u uw mond dagelijks goed reinigt, kunt u voorkomen dat u een tandvleesontsteking (gingivitis of parodontitis) krijgt of meehelpen aan het genezingsproces daarvan. U kunt contact met mij opnemen voor professioneel advies en preventieve of curatieve behandeling.

Snel laten behandelen

Wanneer u het tandvlees snel laat behandelen, kan het ziekteproces tot staan worden gebracht. De tandplak en het tandsteen in de dieper gelegen plekken zal verwijderd worden, zodat de schade beperkt wordt. Daarnaast leert u zelf met uw tandenborstel en andere hulpmiddelen dagelijks de tandplak verwijderen en helpt u mee aan het genezingsproces en aan de stabiliteit van de gezondheid van uw gebit.

Contact opnemen

Heeft u vragen, klachten of opmerkingen? Neem dan vooral even contact op met José Weimar - Mondhygiënist te Zoetermeer. Last van Parodontitis? Belt u dan voor een afspraak op 06-41977866 of mailt u naar info@mondhygienistzoetermeer.nl


Mw. J.M. Weimar - mondhygiënist:
Gebouw De Unie, Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer
e-mail: info@mondhygienistzoetermeer.nl
website: www.mondhygienistzoetermeer.nl
Tel: 06 419 77 866 (ook what's app)

27348980


Privacybeleid Word Privacybeleid PDF
Privacybeleid Mondhygiëniste José Weimar

PARODONTITIS

© 2023 renelaanen.com. All rights reserved
.